Oprava silnice na česko-slovenské hranici skončila. Cesta na Slovensko by díky ní měla být bezpečnější

Foto: Trenčianský samosprávny kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zástupci Zlínského kraje a Trenčianského samosprávného kraje na konci minulého týdne slavnostně otevřeli opravenou silnici na česko-slovenské hranici. V rámci Programu přeshraniční spolupráce, byl zrekonstruován úsek dlouhý přes 7,5 kilometru.

Opravenou silnici na hranici mezi Českem a Slovenskem otevřeli představitelé Zlínského kraje a Trenčianského samosprávného kraje v pátek 25. března symbolicky – přestříhnutím pásky na hraničním přechodě v Novej Bošáci.

Na území Zlínského kraje prošel rekonstrukcí úsek od státní hranice se Slovenskem po křižovatku se silnicí III/4984. U našich sousedů pak byla zrekonstruovaná cesta III/1223 spojující hranici s obcí Zemianske Podhradie.

Na naší straně máme 3,5 kilometru opraveného úseku krajské komunikace, která bude sloužit všem, co zamíří k našim sousedům. Je nová, širší a bezpečnější,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Slovenská část byla otevřena už minulý rok. „Je to úsek, který měří 4,1 kilometru a ve finančním vyjádření je to více než jeden milion euro. Jsem rád, že zhotovitel to dokázal udělat za 46 dní od převzetí staveniště, díky tomu byly i omezení na trase po dobu rekonstrukce jen minimální,“ uvedl trenčianský župan Jaroslav Baška.

Vedoucím partnerem projektu byl Trenčianský samosprávný kraj, hlavním přeshraničním partnerem Ředitelství silnic Zlínského kraje. „Cesta je přínosem pro oba regiony i obce na obou stranách hranice. Část projektu na české straně stála přes 1,1 milionu euro,“ dodal náměstek hejtmana odpovědný za dopravu Radek Doležel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x