Oprava silnice na otrokovickém nadjezdu si vyžádá dopravní omezení

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Snížit hluk z velmi frekventované silnice v ulici tř. Tomáše Bati je důvodem opravy části místní komunikace v úseku podél ulice Dvořákova. Otrokovická radnice vyslyšela stížnosti místních obyvatel na zvýšenou hladinu hluku z provozu. Od 28. září čeká v tomto úseku řidiče zhruba čtyřdenní dopravní omezení, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Připomínky a stížnosti přicházely zejména od občanů, kteří bydlí v rodinných domech v ulici Dvořákova. Zvýšený hluk způsobuje zhoršený technický stav povrchu silnice, v němž jsou trhliny, nerovnosti a vyjeté koleje. „Oprava v sobě zahrnuje frézování povrchu, lokální opravy vybraných úseků, výškovou úpravu kanalizačních vpustí a provedení nového povrchu pomocí asfaltobetonové směsi,“ upřesnil plánované práce Erik Štábl z odboru rozvoje města. Doplnil, že stavba naváže na nově opravené zastávky MHD a jednotný celistvý povrch bez zmíněných vad sníží dopady provozu na sousední obytnou zástavbu.

Současně s tím se uskuteční práce na opravě povrchu komunikace tř. Tomáše Bati za kruhovou křižovatkou u ČOV směrem do Baťova podél Hurdisových domů. Tuto komunikaci má v majetkové správě Ředitelství silnic Zlínského kraje. „Podařilo se nám vyjednat skloubení opravy naší komunikace a silnice ve vlastnictví Zlínského kraje. Rekonstrukce částí vozovek se uskuteční zároveň a bude jej provádět jeden zhotovitel. To přispěje ke snížení nákladů za přepravu techniky a lepší vzájemné koordinaci prací. Zároveň tak dojde k dopravní uzavírce ve stejném časovém úseku a nebudeme tak řidiče trápit déle než je nezbytně nutné,“ vyzdvihla starostka města Hana Večerková.

Pokud budou příznivé klimatické podmínky a počasí nebude bránit plánovanému postupu prací, dopravní omezení by mělo trvat od 28. září do 1. října.

„Komunikace nebude uzavřena, bude řízena semafory, takže bude průjezdná po celou dobu oprav. V krátkém časovém úseku však musí dojít k uzavření sjezdu do ulice Nerudova a Dr. Stojana. Po tuto dobu bude příjezd do zmíněných ulic řešen přes areál společnosti TOMA. Řidiče žádáme o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení,“ uzavřel Erik Štábl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x