Osm kotlů ovaru, jitrnice a tlačenky. Otrokovičtí senioři si tradiční zabijačku užili

Foto: televize TVS
OTROKOVICE - Slunečné jarní víkendové odpoledne, vůně z kotlů s ovarem a hudební produkce Jalových hlasů – taková byla už třetí zabijačka, kterou pro své klienty uspořádal SENIOR Otrokovice.

Pravou domácí zabijačku uspořádala na zahradě pro klienty SENIORu Otrokovice, jejich rodiny a zaměstnance rozhlasová Ježíškova vnoučata. Už potřetí se na zahradě pod pergolou podávala bílá a tmavá polévka, ovar, pečené maso, jitrnice, jelita, tlačenka a další zabijačkové speciality.

Abychom měli dostatek materiálu, je to práce na dva dny. Měli jsme čtyři půlky prasete a ještě dalších 200 kilo vnitřností. To všechno jsme zpracovali do tlačenek, jitrnic a uvařili jsme celkem osm kotlů ovaru,“ uvedl ředitel SENIORu Otrokovice Zdeněk Mikel.

K příjemné jarní atmosféře výrazně přispělo a k poslechu zahrálo countryové uskupení Jalové hlasy doplněné akordeonistou a hráčem na vozembouch. Nechyběly koláčky, pivo, slivovice, svařené víno, káva, čaj a limonáda.

Loni na jaře jsme zabijačku kvůli covidu udělat nemohli, takže jsme ji pak dělali v listopadu. Teď to tedy jde v rychlém sledu. Snažíme se pro naše seniory dělat program v průběhu celého roku,“ pokračoval Mikel.

Bezbariérový dům SENIOR B v ulici Karla Čapka, kde se tradiční zabijačka konala, poskytuje své sociální služby už od roku 2000.

Ve dvou domech mámecelkem 160 lůžek pobytových služeb, provozujeme také terénní pečovatelskou službu a denní stacionář. Z těch 160 klientů si určitě dobrá polovina tu zabijačku ráda ,“ usmíval se Zdeněk Mikel.

Ježíškova vnoučata a další lidé, kteří se na akci podíleli, se tak rozhodně trefili nejen do chuti otrokovických seniorů. K jarní pohodě přispělo také to, že si všichni mohli vychutnat odpoledne příjemně prožité s jejich nejbližšími.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x