Otrokovice budou o víkendu hostit prestižní závody v pumptracku. Přijede i vicemistryně světa Sabina Košárková

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Nadcházející víkend bude ve free-time zóně na otrokovických Trávníkách ve znamení pumptracku. Na závodech v tomto mladém a stále více oblíbeném sportu se představí jezdci světové úrovně v čele s vicemistryní světa Sabinou Košárkovou.

V rámci PUMPTRACK weekendu se budou konat hned tři závody, z toho jeden světové úrovně pod záštitou mezinárodní cyklistické asociace UCI. Od sobotního rána budou probíhat otevřené závody pro širokou veřejnost BIKECORE Pumptrack OTROKOVICE 2024 a SCOOTERING. Neděle pak bude patřit závodům o body do ČESKÉHO POHÁRU PUMPTRACK 2024 a o kvalifikaci na mistrovství světa PUMPTRACK WORLD CHAMPIONSHIPS 2024.

Celá akce je naplánována jako ukázka dynamického sportu PUMPTRACK na nově postavené trati v Otrokovicích. Vzrušení vzbudí závody šité na míru pro všechny úrovně – amatéry, profesionály i úplné začátečníky. Vrcholem je kvalifikační závod na mistrovství světa,“ shrnul program víkendového dění ve free-time zóně ředitel závodu Dalibor Silný.

O rostoucí popularitě tohoto sportu u nás svědčí i druhé místo české závodnice Sabiny Košárkové na Mistrovství světa v pumptracku v roce 2023. Není bez zajímavosti, že Sabina již v Otrokovicích startovala při slavnostním otevření pumptrack dráhy. Na startu ale nebudou chybět ani další závodníci světové úrovně.

V každém ze závodů počítáme s přibližně padesáti závodníky. Dohromady bychom se tak mohli dostat k číslu 150 závodníků na startu během obou dnů. Očekáváme jezdce z celé České republiky a okolních Evropských států jako je Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo, Rakousko či Slovinsko. Kvalifikační závod bude přenášen internetovým on-line video přenosem do celého světa. Chceme ukázat, že tento nový typ sportu může být vhodný pro všechny cyklistické nadšence a že Česká Republika má tratě̌ světových parametrů,“ doplnil Silný.

Akce ve free-time zóně je součástí letošních Otrokovických letních slavností. Lidé tak mohou v jeden čas proložit návštěvu koncertu jedinečnou sportovní podívanou.

V kombinaci s kulturním programem připraveným pro Otrokovické letní slavnosti je celé město ideálním místem pro strávení akčního víkendu plného zážitků. Během dvou dnů vystoupí 11 kapel, bude se hrát divadlo, létat s modely letadel i závodit na kolech i koloběžkách. Přijďte se přesvědčit sami a užijte si kousek léta společně s námi,“ pozvala starostka města Otrokovice Hana Večerková s tím, že vstupy na všechny kulturní i sportovní akce jsou pro veřejnost zcela zdarma.

--> --> --> --> -->