Otrokovice budou zvelebovat městské objekty

Budova Otrokovické BESEDY. Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE - Na posledním jednání Rady města Otrokovice bylo hlavním bodem programu zvelebování jednotlivých městských objektů. Revitalizace by se mělo postupně dočkat dětské hřiště na Štěrkovišti, dále se opraví vodovod v budově SENIORU, Otrokovická BESEDA a Billa dostanou novou střechu a fasádu a v lokalitě Bařinky bude provedeno zasíťování.

Všechny tyto projekty schválili radní na svém minulém jednání. Finanční prostředky na dané investiční akce budou vyčleněny z rozpočtu města. „Je důležité nejen budovat, ale hlavně opravovat a udržovat stávající majetek města,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Veřejně přístupné dětské hřiště s pískovištěm a dalšími herními prvky ve střední části parku na sídlišti Štěrkoviště pomalu dožívá a nyní projde celkovou revitalizací. „Tento prostor se bude obnovovat s obdobným uspořádáním jako dosud. Do uceleného prostoru s dopadovou plochou budou zasazeny nové moderní herní prvky, dojde k obnově zpevněných ploch přístupových tras chodníků, odpočivadel a městského mobiliáře,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Další schválenou akcí je rekonstrukce vnitřního vodovodu v budově SENIORU C, která řeší výměnu nevyhovujících potrubních rozvodů.  Měnit se budou páteřní rozvody studené vody, teplé vody a cirkulace. „Stávající pozinkované potrubí bude demontováno a vyměněno po stoupací potrubí včetně kulových uzávěrů. Dále bude nově instalováno samostatné potrubí z pozinkované oceli od vodoměrné sestavy ke stávajícím hydrantům,“ popsal plánované práce Erik Štábl.

Novou střechu a fasádu dostane objekt Otrokovické BESEDY a Billy. Oprava střešního pláště budovy bude spočívat v kompletní výměně střechy a povlakové krytiny, klempířských prvků a bleskosvodu. „Po odstranění střešního pláště bude provedeno vyhodnocení stavu nosné konstrukce střechy. Dále budou kompletně demontována a zpětně osazena veškerá zařízení na střeše objektu,“ vyjmenoval vedoucí odboru rozvoje města. Doplnil, že záměrem je celková vizuální a funkční revitalizace obvodového pláště objektu a s tím spojená oprava fasády a soklu.


Rozšířit v Otrokovicích podmínky pro výstavbu nových rodinných domů je účelem budování inženýrských sítí v lokalitě Bařinky. Fakticky se jedná o rozšíření nového vodovodního řadu a jednotné kanalizační stoky. V současné době se zde nachází objekty stávajících garáží a drobné zahradní objekty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x