Otrokovice chtějí využít uzavírku páteřní cyklostezky do Napajedel k její rekonstrukci

Ilustrační foto (slovacko.cz)
OTROKOVICE – Aktuální uzavírku páteřní cyklostezky z Otrokovic do Napajedel by chtěla využít otrokovická radnice k její rekonstrukci. Do práce se ale pustí pouze v případě, že na opravu získá dotaci.

Po cyklostezce z Otrokovic do Napajedel projede během hlavní sezony i tisícovka cyklistů denně. Od konce listopadu 2023 je však tato trasa zcela uzavřena. Důvodem je výstavba nového mostu na dálnici D55, která má trvat dva roky. Uzavírky této hojně využívané cyklistické trasy by nyní chtěla využít otrokovická radnice k její rekonstrukci.

Po více než 13 letech intenzivního využívání cyklostezky je povrch v některých úsecích již značně opotřebený a poškozený. Vyskytují se zde různé trhliny i deformace povrchu, které často způsobuje nestabilita násypu, který tvoří zemní těleso stavby,“ upřesnila mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Plánovaná rozsáhlejší modernizace a rekonstrukce cyklostezky by opět vylepšila podmínky pro pohyb cyklistů, in-line bruslařů i chodců.

Povrch není havarijní a oprava by možná ještě několik let počkala, ale vzhledem k úplné uzavírce cyklostezky se nám zdá jako rozumné řešení provést rekonstrukci nyní. Nechceme cyklisty na oblíbené trase obtěžovat stavebními pracemi, které si rekonstrukce vyžádá,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková.

Modernizace a rekonstrukce cyklostezky v návaznosti na další přístupové komunikace zlepší možnosti pro vzájemné propojení cyklistické, pěší i automobilové a veřejné dopravy.

Do rekonstrukce se Otrokovice pustí v případě získání dotace, o kterou žádají v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládané náklady projektu jsou ve výši 6,8 milionů korun. Dotace by mohla pokrýt až 85 %.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x