Otrokovice dají do sportu přes osm milionů

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE – Přes osm milionů korun dají letos Otrokovice do sportu. Kluby a spolky mohou žádat do začátku března o dotaci na svou činnost, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastruzsková.

Vyčlenění peněz schválili zastupitelé. „Členové zastupitelstva každým rokem schvalují program pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice na činnost v oblasti sportu a zároveň program v oblasti mládežnického soutěžního sportu. Druhý jmenovaný program byl v minulém roce vlivem koronavirové pandemie a s tím souvisejícími vládními omezeními zrušen úplně,“ uvedla Pastuszková.

Ačkoliv pandemie stále pokračuje a není podle mluvčí jasné, kdy se pořádání soutěží opět umožní, otrokovická radnice chce sportovce a jejich aktivity podporovat. „V minulém roce, kdy se tvořil rozpočet města na rok 2021, a v době, kdy byly programy schvalovány, jsme vůbec nepředpokládali, že by pandemie přetrvávala tak dlouho. Vyčlenili jsme proto na sportovní činnost částku jako za normálních okolností. Sportovcům moc přeji, aby vládní nařízení co nejdříve umožnila zase společné tréninky, pořádání soutěží a soustředění,“ uvedla starostka Hana Večerková.

Dotaci mohou získat kluby se sídlem v Otrokovicích. „V našem městě máme celou řadu sportovců, kteří dosahují vysoké sportovní úrovně. Nejen pro ně se snažíme zabezpečovat kvalitní sportovní zázemí a podporovat je i finančně,“ uvedla Hana Večerková a doplnila, že dotace je určená například na provoz a údržbu sportovních zařízení, dopravu nebo mzdy trenérů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x