Otrokovice jsou připravené na zimu

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Hlavním úkolem Technických služeb Otrokovice je udržovat silnice a chodníky upravené, bez sněhové pokrývky a řádně posypané. A právě plán zimní údržby schválili otrokovičtí radní.

Pracovníci Technických služeb Otrokovice už znají plán údržby pro letošní zimní měsíce. Starat se budou o 51 kilometrů místních komunikací a 44 kilometrů chodníků a cyklostezek. Další méně důležité komunikace a chodníky ošetří technické služby až v závislosti na provozních a ekonomických možnostech.

„Stálou pohotovost pro zimní údržbu zajišťují dvě skupiny po sedmi pracovnících včetně dispečera, kteří mají k dispozici vhodnou mechanizaci pro zajištění kvalitní údržby chodníků i silnic. V průběhu běžných pracovních směn nebo v případě kalamitních situací jsou pro včasné zvládnutí údržby nasazováni další pracovníci a mechanizační prostředky. Ve skladu posypových materiálů je k dispozici 300 tun posypového písku na chodníky a 50 tun soli na údržbu silnic, která je dle potřeby průběžně doplňována,“ přiblížil Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice.

Doba stálé technické pohotovosti je z ekonomických a klimatických důvodů zkrácená. Trvá tak od poloviny listopadu do konce února. V případě nepříznivého počasí ale může být prodloužena.

„Část mechanizačních prostředků je připravena již od počátku listopadu pro případ nepříznivých povětrnostních situací v dřívějším období,“ dodává Plšek. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x