Otrokovice letos poprvé na náměstí vánočně vyzdobí živý strom

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovice letos poprvé vánočně ozdobí strom, který roste na náměstí před Otrokovickou Besedou. Nebude proto muset hledat jiný vhodný strom, který by město přivezlo usadilo doprostřed náměstí, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Asi před dvaceti lety byl vysazen před Otrokovickou Besedou jehličnatý strom, aby jednou sloužil pro vánoční ozdobení. „Vedení města se rozhodlo, že asi desetimetrová jedle kavkazská bude letos poprvé ozdobena baňkami a svítidly a nebude nutné hledat další strom,“ uvedla Pastuszková.

Lidé se podle ní mohou těšit na světelnou výzdobu v květináčích na náměstí a svítidla na sloupech veřejného osvětlení. Ve městě bude tradičně světelná výzdoba a nasvícené další dva stromy na Bahňáku a v Kvítkovicích. „Vánoční výzdoba bude v Otrokovicích, stejně jako v uplynulých letech, do Tří králů,“ poznamenala mluvčí.

V současné době pracovníci instalují 80 kusů vánočních ozdob na sloupech veřejného osvětlení. „Kromě živého stromu máme připravenu na letošní rok ještě jednu novinku. Dvě stě metrů dlouhými světelnými led řetězy s 1600 diodami budou nově ozdobeny i listnaté stromy jerlíny japonské před Otrokovickou BESEDOU, kde pomalu blikající žárovky utvoří kouzelnou vánoční atmosféru na náměstí,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek. Doplnil, že na pořízení nových ozdob a oprav těch stávajících stálo přibližně 50 tisíc korun. 

O termínu rozsvícení vánočního stromu budou Otrokovice občany informovat. Vedení se bude rozhodovat podle situace v souvislosti s šířením nemoci covid-19 a podle aktuálním pravidel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x