Otrokovice rozdělují školám a školkám respirátory z vlastních zásob

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Celkem 2000 kusů respirátorů rozdělují Otrokovice z vlastních zásob pro základní a mateřské školy. Každý ze 151 učitelů má přiděleno deset respirátorů a zbytek bude sloužit jako zásoba, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Město podle mluvčí předběhlo stát a poskytuje školám respirátory z městského skladu. Činí tak preventivní opatření kvůli šíření nemoci covid-19. Zajistit chod školských zařízení na území města je jednou z priorit otrokovické radnice. „Ochrana zdraví učitelů je základním předpokladem k udržení výuky. Uzavření škol i školky vnímáme až jako poslední řešení, a to v nezbytně nutných případech. Přestože respirátory by učitelům měly dorazit ze státních rezerv, rozhodli jsme se učinit tento krok co nejdříve a vydat odpovídající počet respirátorů z vlastních zdrojů,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková.

Město má podle ní na skladě respirátorů i jiných ochranných prostředků dostatek pro všechny své složky a pracovníky spadající do oblasti tzv. kritické infrastruktury. V rámci vyhlášeného nouzového stavu ve městě pracuje krizový štáb, který aktuální epidemiologickou situaci monitoruje a vyhodnocuje pro území Otrokovic. „V případě, že si to místní situace vyžádá, je úřad připraven neprodleně reagovat zavedením potřebných opatření,“ doplnila tajemnice Městského úřadu Otrokovice Radana Zenáhlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x