Otrokovice upozorňují na elektronické dálniční známky v příštím roce

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Radnice v Otrokovicích upozorňuje občany, že od příštího roku bude elektronický nákup dálničních známek. Nebudou už se vylepovat na čelní skla vozidel, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Radnice informuje veřejnost s předstihem. „Celá řada lidí kupuje svým blízkým dálniční známku pod vánoční stromeček. Proto dopředu říkáme, že od roku 2021 se budou kupovat dálniční známky elektronicky, nebo osobně na pobočkách České pošty a čerpacích stanicích EuroOil,“ uvedla Pastuszková.

Roční elektronická dálniční známka bude mít nově klouzavou platnost. „Bude vždy platit na celý jeden rok, například tedy v době nákupu od 14. února roku 2021 do 13. února roku 2022,“ objasnila Pastuszková.

Podle ní tak není nutné kupovat známku hned od začátku, pokud má řidič platný roční dálniční kupón z letošního roku. „Tento kupón bude platit tradičně do 31. ledna příštího roku,“ poznamenala mluvčí. Prodej dálničních známek začne v prosinci, je možné zadat odklad platnosti až o tři měsíce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x