Otrokovice znovu táhnou do boje proti komárům

Ilustrační foto
OTROKOVICE – V pondělí 21. června ve večerních hodinách plánuje město Otrokovice v místní části Bahňák aplikaci speciálního postřiku proti komárům. Jejich množení velice nahrálo letošní deštivé jaro.

Jestliže půjde vše podle plánu, dnes večer by měl být v otrokovické lokalitě Bahňák použit speciální postřik, který je vysoce účinný proti létajícímu stadiu komára. Aplikace postřiku je však závislá na dobrém počasí, proto se v případě deště neuskuteční. „Když prší, postřik nemá účinek. Pokud by z důvodu nepříznivého počasí nemohlo v pondělí dezinsekční vozidlo vyjet, bude se hledat náhradní termín,“ ubezpečila Marie Zahradníčková z odboru rozvoje města.

Boj s komáry začal v Otrokovicích už letos na jaře, kdy zde byly poprvé aplikovány dvě dávky nového postřiku, který hubí už komáří larvy. „Bohužel, účinnost není nikdy zaručena a záleží na mnoha faktorech. Letošní jaro sice nebylo příliš teplé, ale zato bylo deštivé, a to množení komárů nahrává. Rozhodli jsme se tedy pro kombinaci obou postřiků a nyní se uskuteční postřik hubící létající stadium komára,“ vysvětlila Marie Zahradníčková.

Dezinsekční vozidlo projede místy s největším výskytem komárů. Oblak kapének, který vychází z aplikačního zařízení ve vozidle, obsahuje insekticid, který je proti komárům vysoce účinný. Přestože je postřik pro člověka neškodný, bezprostřední kontakt s vypuštěnou látkou se nedoporučuje.

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x