Otrokovická knihovna připomíná výročí dvou významných osobností

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Letos v únoru uplynulo 200 let od narození české spisovatelky Boženy Němcové. V listopadu to bude 350 let od úmrtí Jana Amose Komenského, obě výročí si připomene Městská knihovna v Otrokovicích, informovala server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Romana Stehlíková.

Na tyto dvě osobnosti – obroditelku a spisovatelku Němcovou a českého myslitele, filozofa, spisovatele, kartografa, pedagoga a posledního biskupa Jednoty bratrské Komenského se zaměřily pracovnice Městské knihovna Otrokovice, které zorganizovaly celou řadu akcí připomínajících tato významná výročí.

„Spisovatele Boženu Němcovou a Jana Amose Komenského si v Otrokovicích připomínáme sérií besed a různých akcí pro děti. A právě na naše nejmenší při besedách cílíme. V souvislosti s Učitelem národů – J. A. Komenským pro žáky základních škol uspořádáme literárně-výtvarnou soutěž, uskuteční se výstava s názvem “Škola včera, dnes a zítra“ a další,“ vyjmenovala některé akce pracovnice odboru školství a kultury Radka Jarková, vedoucí otrokovické knihovny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x