Otrokovická radnice nabízí manuál pro neformální pečovatele v nouzovém stavu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - V souvislosti s probíhající epidemií onemocnění covid-19 město Otrokovice v rámci projektu Podpora pečujících osob na Otrokovicku zpracovalo Manuál pro neformální pečující, ve kterém mohou lidé pečující i ostatní nalézt základní informace o úředních hodinách na úřadech v době nouzového stavu, kontakty na sociální služby, popis možných životních situací a další informace. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

„Věříme, že tento manuál alespoň trochu pomůže toto nelehké období lépe zvládnout. V rámci projektu Podpora pečujících osob na Otrokovicku, který je realizován od dubna 2020 poskytujeme individuální podporu již 27 klientům,“ uvedla Květoslava Horáková, vedoucí sociálního odboru.

Pomoc se týká například jednání s úřady, zprostředkování služeb, sociálního poradenství, kurzu první pomoci, realizace svépomocné skupiny, motivačních rozhovorů s peer konzultantem, základního psychosociálního poradenství a podobně.

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a rozpočtem České republiky v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x