Otrokovická radnice přijímá poplatky za odpad, preferuje bezhotovostní platby

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - V Otrokovicích přišel čas zaplatit odpady. Vzhledem k epidemiologické situaci město preferuje bezhotovostní platby, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Od roku 2019 nejsou do schránek doručovány poštovní poukázky k úhradě místního poplatku za komunální odpad a poplatku ze psů. Pokud si občané stále neuchovali číslo účtu a variabilní symbol, případně mají další nejasnosti, mohou se obrátit telefonicky, mailem či osobně na Městský úřad Otrokovice, odbor ekonomický.

„Sazby poplatků za provoz systému komunálního odpadu a ze psa jsou stanoveny na kalendářní rok 2021 ve stejné výši jako v uplynulých letech. Sazby naleznete v přílohách. Splatnost poplatku za odpad je ve lhůtě do 31. května 2021. Splatnost poplatku ze psa zůstává stejná jako v uplynulých letech, a to do 30. dubna 2021 a v případě druhého pololetí do 31. října 2021. Do těchto stanovených termínů musejí být poplatky uhrazeny. Pokud není v termínu splatnosti splněna poplatková povinnost, správce poplatku může včas neuhrazený poplatek navýšit až na trojnásobek,“ upozornila Ilona Svozilová, vedoucí oddělení správy místních poplatků.

Každý občan Otrokovic má možnost zažádat, aby byl na uhrazení poplatků každoročně upozorněn e-mailem. E-maily s podklady k platbě jsou již průběžně rozesílány na již evidované e-mailové adresy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x