Otrokovická radnice přispěje lidem na budování parkovacích míst

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla finančně podpořit každého, kdo si v Otrokovicích na svém pozemku vybuduje parkovací místo. Od města může získat 10 tisíc korun, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí městského úřadu Romana Pastuszková.

Členové rady schválili program pro poskytování dotací a k těmto účelům vyčlenili pro letošní rok částku ve výši 250 tisíc korun. Zájemci mohou finanční příspěvek žádat od poloviny letošního března.

Dotace bude poskytována na vybudování parkovacích stání na soukromých pozemcích přilehlých k stavbám rodinných domů, které se nacházejí na území města. „Dotace je stanovena paušálně na 10 tisíc korun na jedno vybudované parkovací stání, přičemž schválený program připouští financovat maximálně dvě parkovací stání na jednu bytovou jednotku související stavby rodinného domu,“ upřesnil Erik Štábl, vedoucí odboru rozvoje města. Pravidla jsou stanovena tak, že zájemce může o dotaci požádat po vybudování parkovacího místa a v žádosti doloží požadované přílohy. Žádosti poté posoudí a vyhodnotí odbor rozvoje města otrokovického úřadu, který je následně předloží radě města ke schválení.

„Město se snaží vytvářet pro občany takové podmínky, aby byli lidé spokojení. Do toho spadá i řešení parkování aut na území města. Ne každý vlastní u svého bydliště pozemek a nemá možnost zajistit si vlastní parkování. To se týká zejména obyvatel, kteří žijí v bytových domech. Věřím, že podpora výstavby vlastních parkovacích stání na soukromých pozemcích u rodinných domů povede k omezení potřeby parkování na místních komunikacích města,“ vysvětlila starostka města Hana Večerková důvody, proč opakovaně vyčleňuje radnice peníze na tyto účely.

Začít posílat na odbor rozvoje města žádosti mohou zájemci od 15. března do 30. listopadu 2022. „Dotace budou poskytovány do vyčerpání vyčleněných finančních prostředků,“ dodal Erik Štábl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x