Otrokovické děti vyběhaly pro Afriku rekordní částku

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Již potřetí se v Otrokovicích uskutečnil charitativní nesoutěžní Běh pro Gambii, jehož výtěžek bude věnován společnosti Kola pro Afriku. Letošní ročník byl doposud nejúspěšnějším, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Pastuszková.

Zatímco v minulých letech získaly děti svým během přibližně 20 tisíc korun, v tomto roce získaly více než dvojnásobek.

Akce se uskutečnila na atletickém stadionu TJ Jiskra a přilehlém okolí. Vzhledem k epidemiologickým opatřením v rámci COVID-19 se nemohl uskutečnit hromadný start, jak tomu bylo v uplynulých letech. Účastník, který se rozhodl běžet, se ihned po příchodu zaregistroval, obdržel startovní číslo a vyběhl na trať. Tak došlo k rozvolnění a běžci se pouze na trati míjeli.

Otrokovičtí žáci mají již třetím rokem možnost běžet pro někoho v Africe a přiblížit tak africké děti při jejich cestě za vzděláním. Předem měly nasmlouvanou a přislíbenou částku od svého sponzora za absolvované kolo. Malá statistika představuje konkrétní čísla: Jeden okruh měřil cca 900 metrů. Dohromady 79 běžců naběhalo 734 kol a uběhlo tak celkově 660 kilometrů. Někteří nadšenci uběhli až 20 kol, což čítá téměř 18 kilometrů. „Letošní raritou Běhu pro Gambii byl nasmlouvaný počet sponzorů, kdy se jednomu běžci podařilo nasmlouvat 45 sponzorů, což mu za jedno uběhnuté kolo vyneslo částku 700 korun. A protože jich uběhl 16, vyběhal tak pro děti z Gambie bezmála 11 tisíc korun,“ uvedla Barbora Šopíková, jedna z pořadatelek akce. Konečná suma vyběhaných peněz ještě není přesně známa, protože děti musejí peníze nejprve přinést do školy, aby se částka mohla hromadně odeslat na konto sdružení. Předpokládaná suma ale činí přes 45 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x