Otrokovické děti získají na Bahňáku nové hřiště

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
OTROKOVICE - Výstavbu zbrusu nového dětského hřiště a následné doplnění o víceúčelové hřiště plánuje otrokovická radnice ve vnitrobloku ulice Erbenova. Podnět k rekonstrukci vzešel z komise pro místní část Bahňák a získal podporu starostky města Hany Večerkové, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Výstavba hřišť je rozdělena do dvou etap. Původní nevyhovující dětské hřiště bude odstraněno a bude nahrazeno dvěma novými. V říjnu budou zahájeny práce na výstavbě dětského hřiště s předpokládaným dokončením v polovině prosince. Hned začátkem ledna 2021 začnou práce na víceúčelovém hřišti, které by mělo být hotové do konce května. „Stejně jako u všech venkovních staveb bude dodržení termínů záviset na klimatických podmínkách,“ řekla Dita Doleželová z odboru rozvoje města.

Dětské hřiště bude obsahovat prvky jak pro nejmenší, tak i větší děti. Na novém hřišti bude například prolézačka se skluzavkou ve tvaru slona, herní sestava se skluzavkami, lezeckou stěnou, věžičkami, boule na pružinách (oblíbený prvek pružinového houpadla ve variantě pro více dětí), houpačky, pískoviště a dále herní prvky vlisované do dopadových ploch jako skákací panák, skok do dálky, skákací hvězdice apod. Dětské hřiště bude mít bezpečné pryžové dopadové plochy a celé bude lemováno zpevněným okrajem, který bude možno využít např. pro jízdu na odrážedlech. Součástí hřiště bude i mobiliář ve formě laviček a odpadkového koše. Pro nejstarší pak bude určeno víceúčelové hřiště v místě stávajícího asfaltového, které bude upraveno tartanovým povrchem s lajnováním a oplocením kratších stran a vybaveno florbalovými brankami.

Oba dva stavební objekty budou hrazeny z rozpočtu města. Jejich celková cena je vyčíslena přibližně na 2,35 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x