Otrokovické koupaliště čeká rekonstrukce

Městské koupaliště čeká rekonstrukce. Foto: Otrokovice
OTROKOVICE - Jakmile budou po letošní letní sezoně uzavřeny brány Městského koupaliště Otrokovice, začne se pracovat na jeho obnově. Návštěvníci se dočkají nového brouzdaliště, brodítka, skluzavek a dalších novinek. Rekonstrukce bude trvat přibližně 9 měsíců.

V souvislosti se zamýšlenou rekonstrukcí části areálu nebudou provedeny pouze nadzemní objekty, ale je třeba řešit i nový vodovod, kanalizaci, silnoproudé rozvody. Veškerá bazénová technologie pak bude umístěna v zemním objektu,“ vyjmenovává Erik Štábl, vedoucí odboru rozvoje města. V areálu koupaliště dojde i k viditelným změnám. Rodiče s malými dětmi ocení nové brouzdaliště a brodítka, starší děti nové skluzavky a dospělí mohou využívat upravené plochy sloužící k odpočinku. „Nové brouzdaliště je navrženo jako průnik čtverce a obdélníku. Konstrukční návrh je řešen z železobetonu. Finální povrch bude proveden z těžké bazénové fólie,“ popsal plánované brouzdaliště Erik Štábl.

V květnu příštího roku by mělo být koupaliště zrekonstruováno. V prvních týdnech bude spuštěn zkušební provoz a od začátku hlavní letní sezony 2022 bude koupaliště v novém kabátě sloužit všem návštěvníkům.

Oprava Městského koupaliště Otrokovice byla vyčíslena na 19,6 milionů korun a bude hrazena z městského rozpočtu. Jelikož stavba přechází do roku 2022, část výdajů je vyčleněna v letošním rozpočtu a investiční výdaje pro rok 2022 budou nárokovány v návrhu rozpočtu pro rok 2022,“ vysvětlila starostka Hana Večerková způsob financování oprav.

Areál koupaliště je situován v krásném přírodním prostředí Bahňáku. Celková plocha areálu, včetně travnatých pláží je přibližně 7 hektarů. Velký bazén i brouzdaliště jsou vyhřívány a v době provozu areálu dosahuje teplota vody až 27°C. Bazénová voda snese nejpřísnější hodnocení, neboť je upravována moderním filtračním zařízením.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x