Otrokovické očkovací centrum je připraveno, čeká se jen na vakcíny

Ilustrační foto
OTROKOVICE - Jakmile do Otrokovic dorazí dostatečné množství vakcín proti covid-19, bude v Otrokovické Besedě neprodleně spuštěn provoz nově zřízeného očkovacího centra. Toto centrum má sloužit především občanům města Otrokovice a blízkého okolí a pokud bude dostatek vakcín, denně se zde bude moci naočkovat až 300 lidí, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

„Lidé a jejich zdraví jsou pro nás absolutní prioritou. Zejména v této době, kdy byly virem koronaviru nakaženy statisíce lidí, musí jít politika stranou. Očkovací místo jsme tady chtěli zřídit primárně z toho důvodu, aby se lidem žijící v Otrokovicích a blízkém okolí očkování zpřístupnilo. Aby nemuseli za očkováním cestovat nebo čekat na praktické lékaře. Otrokovická Beseda se jevila logisticky nejvhodnější, neboť se nachází v centru města a navíc u zastávky MHD,“ konstatoval místostarosta Ondřej Wilczynski, který se o zřízení očkovacího místa v Otrokovicích zasadil.

Provozní řád očkovacího místa v Otrokovické Besedě je v současné době schválen Krajskou hygienickou stanicí ve Zlíně. Beseda je také schválena Krajským úřadem Zlínského kraje jako místo možné k poskytování zdravotnických služeb, v tomto případě konkrétně zřízení očkovacího místa proti covid-19.

Ministerstvo již kontaktovalo krajského koordinátora očkování Zlínského kraje pana Jiřího Lučana, zda souhlasí s umístěním očkovacího místa v Otrokovické Besedě, a ten rovněž souhlas udělil. „V tuto chvíli je již očkovací místo zavedeno do centrálního systému Reservatic. Jakmile bude mít společnost Livian, která bude provozovat očkovací centrum, informaci o přidělení dostatečného množství vakcín pro Otrokovice, dostane společnost přístup do tohoto rezervačního systému. V tu chvíli okamžitě otevře v rezervačním systému termíny pro veřejnost. Termín spuštění očkování na OB se dá nyní těžko odhadnout. Věřím, že by registrace mohla být spuštěna v první polovině měsíce května,“ dodal Filip Pastuszek, jednatel Otrokovické Besedy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x