Otrokovický Michalfest byl zrušen

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Povinnost nasazených roušek na venkovních akcích nad 100 lidí a velmi nepříznivá předpověď počasí odradily pořadatele od konání Otrokovického Michalfestu. Druhý ročník této dvoudenní akce se měl uskutečnit ve dnech 25. a 26. září, nakonec se ale konat nebude, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Původně měly být ve zmíněném víkendu tři propojené akce. Michalská pouť, Otrokovický Michalfest a hobby cyklojízda Dubnica nad Váhom – Otrokovice. Nakonec se neuskuteční ani jedna.

O tom, že se v plném rozsahu pouť neuskuteční, rozhodlo vedení města s ohledem na vládní omezení již začátkem září. Kolotoče a omezený počet stánků ale měl alespoň v sobotu zůstat zachován. „Současnou situaci jsme konzultovali s Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje a ta nám nedoporučila, abychom provoz kolotočů umožnili. Z tohoto důvodu jsme odvolali i kolotoče a stánky,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Koronavirová situace v našem kraji se zatím stále zhoršuje a v této souvislosti vydala Krajská hygienická stanice Zlínského kraje mimořádná opatření. „Není vyloučeno, že do konce týdne budou vydána buď vládou, nebo krajskou hygienickou stanicí další omezující opatření. Nechceme nic riskovat,“ sdělila dále starostka.

Hobby cyklojízda mezi partnerskými městy slovenskou Dubnicí nad Váhom a Otrokovicemi se měla uskutečnit v sobotu 26. září. S platností od pátku 18. září slovenský krizový štáb zařadil Českou republiku na seznam rizikových zemí. Účastníci cyklojízdy by totiž museli předložit negativní test na koronavirus, a pokud by jej nepředložili, museli by nastoupit pětidenní karanténu. „Jedná se o takovou komplikaci, že jsme se po dohodě s vedením města Dubnica nad Váhom rozhodli celou akci zrušit,“ poznamenala starostka.

Na následující období se připravují například akce ke Dni vzniku samostatného československého státu nebo Rozsvícení vánočního stromu. Zda se akce uskuteční, případně za jakých podmínek, se zatím neví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x