Otrokovičtí školáci opět podpoří během děti v Gambii

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Letos potřetí se v Otrokovicích uskuteční charitativní akce Běh pro Gambii. Smyslem je získání finančních prostředků pro zpřístupnění vzdělání dětí v africké Gambii, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Běh se uskuteční ve čtvrtek 24. září od 16.00 hodin na stadionu TJ Jiskra Otrokovice. Podpora veřejnosti na akci je vítána.

Běhu se zúčastní děti z otrokovických základních škol. Princip spočívá v tom, že každý účastník si najde svého sponzora, který přislíbí libovolnou částku za každé uběhnuté přibližně kilometrové kolo. „Sponzorem může být kdokoliv z okolí žáka, například rodič, příbuzný, učitel nebo kamarád. Po skončení běhu bude každému účastníkovi počet okruhů zapsán na sponzorský list, číslo pak sponzor vynásobí částkou, kterou přislíbil a peníze následně žák odevzdá ve škole. Konečná částka poputuje k pořadateli na účet,“ přiblížil systém sponzoringu Vlastimil Bukovjan, jeden z organizátorů akce v Otrokovicích.

Získané finance budou vynaloženy na realizaci záměru společnosti Kola pro Afriku, který podpoří gambijské děti na jejich cestě ke vzdělání. Udržitelným dopravním prostředkem je v této africké zemi, zvláště pro cestu děti do školy, jízdní kolo. Děti, bydlící poblíž školy, mohou docházet do vyučování každý den pěšky. Některé děti v Gambii však chodí do školy na dlouhé vzdálenosti a jiné děti, bydlící příliš daleko od školy, tam nemohou vůbec. Projekt Kola pro Afriku ve spojení s akcí Běh pro Gambii může dětem přinést kola pro jejich cestu do školy. Vzdělání v chudých zemích je branou k možnostem mít v budoucnu práci a obživu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x