Pacientů s respiračními onemocněními v KNTB neubývá. Na interně už museli přidat i přistýlky

Ilustrační foto
ZLÍN – Situace s respiračními onemocněními ve zlínské nemocnici se zatím nelepší a jednotlivá oddělení se rychle plní převážně akutně nemocnými staršími pacienty. Nemocní jsou hospitalizováni i na odděleních chirurgických oborů.

Pořád přibývá akutně nemocných starších pacientů, které se snažíme léčit na interním, kardiologickém i plicním oddělení, na interně jsme už byli nuceni přidat i několik přistýlek,“ uvedla tisková mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská a upřesnila, že například na interně, kde je celkem 76 standardních lůžek, momentálně leží 79 pacientů.

Pro pacienty s respiračními onemocněními jsou vyčleněna také lůžka na odděleních chirurgických oborů, jako je traumatologie, ortopedie, chirurgie, gynekologie nebo ORL. „Kvůli lepší organizaci příjmu těchto pacientů jsme už v úterý vytvořili lůžka následné péče na jejich doléčení na rehabilitačním a kožním oddělení, abychom mohli nové pacienty s akutními respiračními chorobami primárně hospitalizovat na lůžkách interních oborů,“ pokračovala Lipovská.

Počet pacientů s akutními respiračními nemocemi se aktuálně pohybuje kolem čísla 150. „Lepší zprávou je, že momentálně máme na dětském oddělení „pouze“ pět dětí s chřipkou a RS viry, na JIP žádné,“ sdělila tisková mluvčí nemocnice.

Situace s léky v nemocniční lékárně je momentálně uspokojivá. „Paralen i nurofen ve formě sirupu pro děti máme, chybí nám čípky, ale naši šikovní farmaceuti je dokáží „namíchat“ a připravit,“ vysvětlila Lipovská.

Horší je situace s léky pro dospělé. „Momentálně nás pořád nejvíc trápí nedostatek některých druhů širokospektrých antibiotik pro dospělé, penicilín máme v tabletách i sirupu, ale množství je omezené, máme tak na jeden až dva týdny,“ upřesnil vedoucí lékárny Krajské nemocnice T. Bati Pavel Kurfürst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x