Památník Tomáše Bati hostil soutěž o nejkreativnější české startupy

ZLÍN - Památník Tomáše Bati hostil národní finále prestižní soutěže Creative Business Cup 2021. Své nápady tu prezentovaly také firmy ze Zlínska.

Virtuální realita v domovech pro seniory, desková hra pro nevidomé nebo nový druh textilie s minimálním dopadem na životní prostředí. To jsou jen tři z celkové desítky inovativních projektů, které se letos představily ve Zlíně v rámci národního kola soutěže Creative Business Cup 2021.

Vzhledem k aktuálním epidemiologickým opatřením byla v Památníku Tomáše Bati přítomna pouze odborná porota a účastníci debaty. Na organizaci se podíleli také studenti Univerzity Tomáše Bati a firma IS Produkce, která tento on-line přenos zajistila.


První cenu nakonec vyhrál startup Readmio. Jeho mobilní aplikace doprovází čtení pohádky zvukovým podkresem hraným automaticky na základě rozpoznání předčítaných slov. Druhé místo vybojoval zlínský Kave Footwear, který vyrábí tenisky ze zbytkových materiálů. Ty produkuje na Baťovských strojích. Jedním z využívaných materiálů je například kávová sedlina, ale nový pár tenisek umí vyrobit i z již použitého modelu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x