Památník Tomáše Bati ve Zlíně zazářil v barvách trikolóry

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – V barvách české trikolóry zazářil Památník Tomáše Bati ve Zlíně. Uskutečnilo se to při příležitosti státního svátku, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Státní svátek 28. října připadl na středu. „Ač kvůli současným koronavirovým opatřením města napříč republikou musela zrušit plánované akce k oslavám vzniku Československa, rozhodli jsme se zrealizovat alespoň speciální symbolické nasvícení do trikolóry, které proběhlo bez přítomnosti veřejnosti,“ uvedla Zuzana Bílá za Památník Tomáše Bati.

Myšlenka nasvítit zlínský klenot reflektory v barvách trikolóry se zrodila v hlavě zlínského fotografa a výtvarníka Josefa Řezníčka známého také pod pseudonymem Jsf Abb a Mariana Cekoty, který se specializuje na osvětlení. Odborný dohled zajišťoval Pavel Gabriel, správce Památníku Tomáše Bati. „Když se na nás s tímto nápadem obrátili, neváhali jsme ani minutu. Výsledný efekt předčil naše očekávání,“ uvedla Bílá.

Památník slavnostně svítil až do půlnoci. „Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo udělat ze svátečního nasvícení památníku do trikolóry ke Dni vzniku samostatné Československé republiky každoroční tradici,“ dodala Bílá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x