Parkoviště pod Hotelem Zlín a okolí Velkého kina čekají od pondělí výrazné změny

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V pondělí 11. září začnou práce na vylepšení parkoviště pod Hotelem Zlín a v okolí Velkého kina v centru Zlína. Ty budou zahrnovat úpravu veřejných ploch, rekonstrukci chodníků a instalaci nového závorového systému pod hotelem a také podél východní části Velkého kina. Práce potrvají do konce listopadu.

Úpravy v okolí hotelu se dotknou veřejného prostranství a vjezdu na parkoviště pod Velkým kinem. Poblíž hotelu je v plánu také rekonstrukce komunikace, která přímo navazuje na nově budovanou křižovatku Mostní x Březnická. „Zde dojde k obnově parkovací plochy i chodníků,“ upřesnil tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Současný vjezd a výjezd na parkoviště pod Velkým kinem z ulice Březnická bude kvůli požadavku Policie ČR v rámci rekonstrukce přilehlé křižovatky Mostní x Březnická upraven. „Výjezd z parkoviště Velkého kina tak bude možný jen směrem doprava, což znamená zrušení vjezdu,“ informoval Melzer.

Po dohodě se zástupci Obchodního domu a Hotelu Zlín jsme našli řešení, které při splnění požadavků policie vyhovuje všem účastníkům a zároveň navazuje i na chystanou rekonstrukci Velkého kina,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Michal Čížek.

Čížek dále doplnil, že se na východní straně Velkého kina, konkrétně v místě nyní nevyužívaného chodníku, rozšíří odstavné plochy pro kolmé parkování vozidel. „Plocha je navržena ze zatravňovací dlažby. Dočasnost tohoto objektu je dána výhledovou rekonstrukcí Velkého kina. I zde bude řešena rekonstrukce stávající komunikace,“ vysvětlil Čížek.

Nový vjezd a výjezd na parkoviště Velkého kina vznikne v dočasně zaslepeném prostoru, a to podél východní strany Velkého kina.

Věřím, že v listopadu otevřeme ulici Březnickou již do obousměrného provozu, a to v režimu průjezd stavbou, a jakmile dokončíme i tuto úpravu před Hotelem Zlín, tak bude tato část celého dopravního uzlu dokončena. Celkové dokončení stavby bychom rádi pak stihli do konce roku 2023. Samozřejmě musí nám přát počasí,“ doplnil náměstek Michal Čížek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x