Petr Uličný a lá Karel Čapek: humor je sůl země

Petr Uličný. Foto: zlin.cz
OLOMOUC, ZLÍN - Karel Čapek kdysi napsal: humor je solí země a kdo je jím dobře prosolen, vydrží dlouho čerstvý. Slova jednoho z nejmoudřejších Čechů jako ušitá na Petra Uličného. Dvakrát trénoval fotbalový Zlín, dvakrát Olomouc. Dnes působí v dozorčí radě Sigmy Olomouc a s nadhledem, ale také s odborností se dívá na sobotní duel Sigmy Olomouc s Trinity Zlín.

Co říkáte na Čapkova slova?

Říkám, že má naprostou pravdu.

Vás taky dostat do špatné nálady, to je kumšt…

Tak to zkuste…

Zlín vyhraje na Andrově stadionu 2:1.

Pěkný kus novinářské drzosti, naposledy jsme porazili Slavii 2:0.

Aha, jenže Zlín jde pod vedením mladého trenéra Jelínka výkonnostně nahoru, po dlouhé době vyhrál a brousí si zuby i na váš tým, co vy na to?

Zlín se opravdu zlepšil, má celou řadu zkušených hráčů, ta výhra nad silným Libercem mu určitě pomohla. Ale favoritem je Sigma.

Proč?

Konsolidovaný tým, domácí diváci a jeden zajímavý faktor. Mojmír Chytil, výborný útočník, právě on to byl, kdo společně s týmem dorazil Slavii. Ale není jediný, uvidíme, myslím, že derby bude hodně zajímavé.

Je opravdu zápas Olomouce a Zlína derby?

Zeměpis mluví jasně, je to moravské derby. Se vším všudy.

Když se poslední dobou řekne derby, znamená to v sektorech ultras shluk hlupáků, kteří si pletou fotbalové a hokejové stadiony s nenávistí. Cítíte to podobně?

Cítím a moc mne to mrzí, rád bych to změnil, jenže to nikoho netrápí, což mne trápí. Pamatuji časy, kdy se fanoušci i po zápase, po derby zašli na pivo a podali si ruce, těším se, že se to vrátí.

Takže ještě jednou, výhra Zlína vás nerozlítí?

Nerozlítí, neboť k ní nedojde (úsměv).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x