Plavání s delfíny jako forma terapie. Malému Oliverovi můžete pomoci i vy

Foto: rodinný archiv Anety Pechalové
ZLÍN – Šestiletý Oliver od narození trpí hemofilií, obrnou poloviny těla, epilepsií a centrální vadou zraku. Jeho rodiče se snaží synovi dopřát veškerou možnou péči a rádi by zkusili alternativní terapeutickou metodu známou jako delfínoterapie. K tomu však budou potřebovat i vaši pomoc...

Oliverovi rodiče věnují synovi od malička stoprocentní péči. Navštěvují s ním rehabilitace, logopedii, hipoterapii, lázně, léčebny, ergoterapii, reflexní masáže a další možné procedury. Nedávno se dozvěděli o alternativní terapeutické metodě známé jako delfínoterapie. Jedná se o jednu z variant animoterapie spočívající v interakci lidí s delfíny, která bývá doporučována právě lidem trpícím různými fyzickými nebo psychickými chorobami.

Vzhledem k Oliverově hemofilii není moc vhodných sportů, které by mu lékaři doporučili, voda se však zdá být správnou volbou. Chlapec navíc vodu miluje a má rád také zvířata, rodiče proto věří, že by mu terapie s delfíny mohla pomoci. „Syn je velice neklidný, nervózní, roztěkaný a má problém se soustředit. Vzhledem k tomu, že je Oliver předškolák, musíme se soustředit na udržení pozornosti. Terapie s delfínem by ho měla zklidnit a také by měl začít více vnímat své tělo, které ho stále neposlouchá tak, jak by si přál,“ říká Oliverova maminka Aneta Pechalová.

Ve vodě by Oliver zapojil všechny svaly, které mu v současné době nefungují tak, jak by měly.

Oliver miluje vodu a plavání a terapii s delfíny by nemusel vnímat jako neustálý dril, ale jako zábavu. Ráda bych, aby měl syn pěkné zážitky z dětství, a ne jen vzpomínky na neustálé cvičení, trénování, cestování k lékařům a podobně,“ dodává Aneta Pechalová.

Delfínoterapie je však velice nákladná, desetidenní pobyt v Turecku vyjde přibližně na 150 tisíc korun a rodina si ji bez finanční podpory nemůže dovolit. Budeme rádi za jakoukoli finanční pomoc. Po zkušenostech víme, že není malých částek, je jen velká ochota lidí pomoci,“ usmívá se Oliverova maminka.

V případě, že se vybere méně než 50 % částky, použije rodina peníze na pravidelné neurorehabilitace a intenzivní terapie.

Přispět můžete formou veřejné sbírky na crowdfundingové platformě Donio pod tímto odkazem: https://www.donio.cz/DelfinoterapieProOliverka?fbclid=IwAR1Iy6a7qFH0r7JImV6K6J6kt0SRbc3wjfcUEq3aPl3lwJgMs-tlzex9I4I.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x