Po Vánocích úspěch. Berani poprvé vyhráli nájezdy, Vsetín zvítězil v Přerově

Hokejisté Zlína (žluté dresy) doma udolali Kolín. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína první povánoční duel výsledkově zvládli, herně ale své fanoušky příliš nepřesvědčili. Berani v domácím zápase 32. kola Chance ligy přemohli oslabený Kolín 4:3 po samostatných nájezdech, které ovládli vůbec poprvé v letošní sezoně. Tři body za vítězství si připsal Vsetín, který udolal na venkovní půdě Přerov 1:0.

Vítěznou trefu si v zápase proti Kolínu připsal Jan Süss, který stejně jako Jakub Šlahař skóroval v dovednostní disciplíně hned dvakrát.

Zápas se mi celkově hodnotí velmi dobře. Sice nám znovu chyběl větší klid v koncovce, mohli jsme přidat gól navíc, ale byli jsme silní na puku, vytvářeli jsme si dostatek střeleckých příležitostí. Za předvedenou hru musím kluky pochválit, bylo vidět sebevědomí,“ uvedl po utkání hlavní zlínský trenér Jan Srdínko.

Berani v zápase třikrát vedli, ale o těsný náskok pokaždé přišli. Je potřeba se vyvarovat individuálních chyb, každá byla potrestaná. Nedáváme tolik gólů, jak bychom si přáli, okénko na chyby je malinké. Musíme se z toho ponaučit,“ pronesl Srdínko.

Středeční duel sledovalo v Trinity Bank Aréně Luďky Čajky 3129 diváků. Dorazila skvělá kulisa, kluky to hnalo dopředu,“ pochvaloval si Srdínko.

Vsetínský tým cestoval po vánočních svátcích k poslednímu venkovnímu utkání roku 2023 do nedalekého Přerova. Zubři byli podle papírových předpokladů před zápasem pasování do role outsidera, ale s favorizovanými Valachy drželi krok až do třetí třetiny.

O osudu zápasu nakonec rozhodly přesilové hry. Vsetín si na svou šanci počkal, když v čase 55:02 rozhodl Luboš Rob. Dalším hrdinou byl hostující gólman Maxim Žukov, který si připsal čtvrtou nulu v sezoně.

Od rána jsme se připravovali na to, že by zápas mohl mít takový průběh. Urputné obrany z obou stran, čekalo se na chybu. Až na závěr bylo celé utkání o málo šancích, které pochytali oba skvělí gólmani. Čekalo se, kdo dá gól. Posledních deset minut jsme měli trošku víc a zaslouženě jsme skórovali. V závěru jsme to mohli v několika šancích ještě potvrdit, nicméně počítají se tři body. V pátek je budeme chtít potvrdit doma proti Pardubicím,“ zhodnotil zápas trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Chance liga, 32. kolo

BERANI ZLÍN – SC MARIMEX KOLÍN 4:3 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH (1:0, 1:1, 1:2 – 4:3)

Branky a nahrávky: 11. Köhler (Gago, Čáp), 39. Zbořil (Novák), 46. Salmio (Salonen), rozhodující nájezd Süss – 27. Gajda (Naar, Vrhel), 42. Gajda (D. Šedivý), 48. Morong. Rozhodčí: Skopal, Šico – Jindra, Kleprlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3129. Střely na branku: 34:23.

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 56. Rob (Larsen). Rozhodčí: Horák, Rapák – Maštalíř, Vašíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 1908. Střely na branku: 24:31. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x