Počet nemocných řidičů roste. Letní provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích potrvá minimálně do konce února

Foto: cs.wikipedia.org
ZLÍN, OTROKOVICE – Letní provoz městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích se prodlužuje až do konce února. Situace stále nedovoluje návrat do standardního režimu kvůli přetrvávající vysoké nemocnosti řidičů. Proti běžnému stavu využívá MHD aktuálně méně cestujících.

Tzv. letní provoz MHD potrvá ve Zlíně a Otrokovicích déle, než se zpočátku předpokládalo. Přetrvávající vysoké procento pracovních neschopností u řidičů (až 30 procent) a rovněž pokles počtu cestujících ve vozidlech (nejméně o 20 procent) jsou důvodem k tomu, aby se mimořádně zavedený letní provoz prodloužil. Zatím do konce února 2022.

Cestujícím se za prodloužení letního provozu velmi omlouváme, ale nemocnost našich řidičů v současné době graduje a je ještě vyšší, než když jsme na letní provoz před dvěma týdny přecházeli. Situaci řešíme s vypětím všech sil a děláme vše pro to, aby byla přeprava našich zákazníků zajištěna,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Vozidla MHD jezdí v pracovních dnech podle letních jízdních řádů od středy 26. ledna. Letní provoz představuje asi desetiprocentní snížení frekvence spojů a přepravní kapacity oproti běžným pracovním dnům.

Podle našeho sledování byla v uplynulých dnech letního provozu přepravní kapacita vozidel MHD dostatečná. Prostřednictvím školních spojů, o které jsme mimo jarní prázdniny letní provoz posílili, se nám podařilo zajistit i přepravu dětí a studentů do vzdělávacích zařízení. Pro cestující tato situace znamená věnovat větší pozornost jízdním řádům a seznámit se s jejich dodatky vyvěšenými na zastávkách. Prosíme o pochopení,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.

O definitivním ukončení letního provozu nebo o jeho případném dalším prodloužení se bude rozhodovat koncem února podle aktuálního vývoje epidemické situace.

Provoz MHD o víkendech se nemění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x