Poctiví nálezci odevzdali strážníkům mobily i peněženky s nemalou hotovostí

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Hned s několika poctivci během pár dní se setkali zlínští strážníci. Převzali od nich mobily i peněženky, v jedné bylo 18 tisíc korun, serveru Zlin.cz to uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

V uplynulých devíti dnech se strážníci setkali hned s devíti poctivými nálezci.

Například 18letá slečna předala hlídce Městské policie Zlín mobilní telefon, který nalezla na chodníku na sídlišti Jižní Svahy. Strážníci přístroj převzali a netrvalo dlouho a přijali hovor od kamaráda majitele. Ten uvedl, že je s dotyčným v kontaktu prostřednictvím sociálních sítí, a tak jej mohl vyrozumět, kde si může telefon převzít. Za hodinu a půl se pak na služebnu dostavil 41letý vlastník přístroje, který si jej převzal zpět.

Další mobilní telefon odevzdala 36letá žena strážníkům z okrsku Malenovice o den později, a to včetně kšiltovky a paruky, které se u něj nacházely. Hlídce se následně podařilo zjistit majitele nalezených věcí, a protože strážníci věděli, kde bydlí, nebyl problém jej o nálezu vyrozumět a věci mu navrátit.

Dámská peněženka s osobními doklady, platební kartou, hotovostí téměř 3 700 korun a mobilním telefonem zůstala ležet na lavičce na sídlišti Jižní Svahy. „Zde ji nalezl teprve 13letý chlapec, který se s ní vydal na okrskovou služebnu Městské policie Zlín. Díky mladému poctivci a strážníkům se tak se svými věcmi ještě téhož dne setkala také jejich roztržitá 40letá majitelka,“ doplnil Janík.

A na stejnou služebnu se o den později dostavila 69letá místní žena, která odevzdala nalezenou peněženku s hotovostí přesahující 18 000 korun. Díky ní nepřišla o své věci jejich 62letá majitelka, která si je od strážníků převzala v místě bydliště.

Strážníci převzali také nalezenou dámskou peněženku s osobními doklady, platebními kartami a drobnou hotovostí od 37letého poctivce, který ji nalezl v centru města. „V tomto případě se majitelka věcí dozvěděla o nepříjemné události až od operačního důstojníka MP Zlín, protože sama si jejich ztráty ještě ani nevšimla. Také ona si je vzápětí převzala od strážníků zpět,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x