Podivuhodný nejen fotbalový život paní Jany

Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jana Frühaufová je žena velmi pozoruhodná. Na zápasech Slovácka ji vidíte prakticky pokaždé. Na první lize, teď také na utkání Konferenční ligy proti Partizanu. Vždy věrně po boku manžela Radka. Spojuje je leccos, ale mimo jiné jako málokteré manželství i televizní kamera.

Zápas na Slovácku, to podivuhodné představení s výsledkem 3:3, pro ni byl jiný než ostatní. Na dohled měla nejen fotbalisty, ale také skupinu svých dětí. Jana je totiž ředitelkou Dětského domova v Uherském Ostrohu. A její děti vyrazily na fotbal.

Jak se stane, že máte v hledišti dvacítku svých dětí?

Tak to se přihodilo opravdu unikátně. Do zaměstnání mi z německého Kolína nad Rýnem zavolal jistý pan Lorenz s tím, že má k dispozici vstupenky, které byly původně určeny jemu a jeho kamarádům. Nabídl mi je zdarma a já jsem nezaváhala. Děti vyrazily se svými strejdy na tenhle báječný fotbal.

Určitě si to užily, vy také?

No jejda, krásný zápas, Slovácko bylo blízko výhře i prohře, remíza asi zasloužená. Mě ale hřálo i to, že se pobavila naše děcka.

Mimochodem, jak dlouho už vedete Dětský domov v Uherském Ostrohu?

Je to neuvěřitelné, začala jsem 1. září třiadvacátý rok. Děti se stejně jako my částečně mění, vše je rychlejší, mění se i legislativa, po třech letech je soudy zpravidla vracejí rodičům, ale bývá to složité. S odchody i návraty.

Je taky složité pro ženu natáčet stále dynamičtější fotbal?

Člověk si zvykne, pro mne i pro manžela je to koníček. Jsme rádi, že jej máme společný.

Kde všude znají paní ředitelku – kameramanku?

Jejda, těch míst je mnoho. Ráda jezdím třeba do Hodonína, mne baví spíše zápasy menších klubů. Ráda jezdím po okolí. Do Kyjova, do Osvětiman, Bzence, Vracova, ale třeba i do Olomouckého kraje.

Takže fotbal a náročná pedagogická práce, to je váš život?

Ano, je, ale život má mnoho jiných tváří a je to tak dobře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x