Podvodnice okradla zájemce o čaj na hubnutí o statisíce korun

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality ze Zlína obvinili třiatřicetiletou ženu ze Severní Moravy ze spáchání trestného činu podvod, protože pod různými jmény prodávala na sociální síti červené čaje podporující hubnutí, které po zaplacení zájemcům nedodala. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na pět let, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Úkony trestního řízení zahájili policisté koncem roku 2019 poté, co obdrželi trestní oznámení od pětačtyřicetileté ženy, která si na sociální síti objednala čaje podporující hubnutí, který po zaplacení neobdržela.

Kriminalisté v průběhu prověřování zjistili, že žena, která na sociální síti nabízela různé druhy zboží, zejména čaje na hubnutí, vystupovala pod smyšlenými uživatelskými jmény. Od zájemců vždy požadovala platbu předem. Poté se stala nekontaktní a zboží zájemcům nedodala. Na účet zřízený na jejího nezletilého syna jí od května 2019 do ledna 2020 přišly platby od celkem 272 osob. Celková škoda, kterou podvedeným způsobila, se vyšplhala na více než 200 tisíc korun.

„Žena jednoznačně jednala v úmyslu neoprávněně se obohatit. V této trestné činnosti nadále pokračovala i v průběhu celého loňského roku, jak ukazuje další prověřování kriminalistů. Škoda, kterou způsobila, bude po ověření veškerých finančních transakcí na dalších bankovních účtech, které si žena zřídila, a informací od dalších podvedených mužů i žen, pravděpodobně více než čtyřnásobná,“ konstatovala Kozumplíková.

Žena má v rejstříku trestů šest záznamů, pro obdobnou trestnou činnost byla již třikrát odsouzena, a to v letech 2017, 2018 i 2019. Do výkonu trestu by měla nastoupit v následujících dnech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x