Pojďme hoši, pojďme do toho. Hokejový svátek na valašský způsob začíná

Foto: PSG Berani Zlín
VSETÍN, ZLÍN - Když se, tuším v roce 1999, spouštěl shora na ledovou plochu zlínského zimáku valašský král Bolek Polívka, měl před sebou nastoupené týmy Zlína a Vsetína k finálovému boji o titul mistra republiky v hokeji. "Už je to doma, vyhrajú Valaši," smál se tehdy. Teď možná vizovický rodák, tedy města napůl mezi Zlínem a Vsetínem, zase sleduje, kterak si ve vypjatých soubojích povedou jejich následovníci.

Pravda, jde „jen“ o finále Chance ligy, tedy druhé nejvyšší soutěže, to ale na zajímavosti, řevnivosti a třaskavé atmosféře neubírá vůbec nic. Vždyť jde o výhru v soutěži a možnost poprat se s Jágrovým a Plekancovým Kladnem o návrat mezi elitu.

Zlín z extraligy sestoupil vloni, Vsetín už v roce 2007. Touhy obou jsou velikánské.

Začíná se v sobotu a v neděli vždy od 17 hodin na vsetínském Lapači.

„Moc dobře víme, že jde o hodně, je to hokejový svátek pro celý region,“ má jasno vsetínský bek Ondřej Němec, který ještě loni bojoval v extraligovém dresu Zlína.

Pro ty, kteří se namačkají na vsetínský Lapač, je důležité připomenout, že se z důvodů stavebních prací v okolí nebude parkovat u místa dění, ale na fotbalovém stadionu Na Ohradě a odtud bude jezdit kyvadlová doprava.

O finálovou sérii je veliký zájem, platí to jak o Vsetíně, tak samozřejmě o Zlíně. Sem se série přesune ve středu a ve čtvrtek, o vstupenky, byť nejsou levné, je obrovský zájem. „V systému dáme přednost těm, kteří chodí pravidelně, podporují nás, mají na to právo,“ pravil generální manažer Zlína Robert Hamrla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x