Policie dopadla vykrádače chat na Zlínsku

Ilustrační foto (Foto: Policie ČR)
ZLÍN - Policie odhalila notorického vykrádače chat, jen na Zlínsku jich má na svědomí 11. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil jednapadesátiletého muže ze sousedního státu ze spáchání zločinu krádež a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Koncem února za použití násilí neoprávněně vnikl, nebo se o to pokusil, do celkem jedenácti chat v chatových oblastech na Zlínsku. Všechny navštívené objekty prohledal, v některých zkonzumoval potraviny a alkoholické nápoje, v některých přespal. „Z pěti chat potom odcizil oblečení, obuv, potraviny či alkohol. Celková škoda, kterou způsobil jak poškozením objektů, tak odcizením věcí, činí téměř 40 tisíc korun,“ podotkla Kozumplíková.

Obviněný recidivista, který byl v České republice již osmkrát soudně trestaný, je momentálně ve vazební věznici pro obdobnou trestnou činnost, které se dopouštěl na území celé Moravy. Ke krádežím se přiznal.

Vzhledem k tomu, že krádeže spáchal v době trvání nouzové stavu na území celé republiky, hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x