Policie investovala do speciálních výslechových místností

Foto: Policie ČR
ZLÍN, VSETÍN - Policie se rozhodla investovat do speciálních výslechových místností. Ve Zlíně ji nechala zmodernizovat, ve Vsetíně pak vznikla zcela nová, serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.


Speciální výslechová místnost byla ve Zlíně vybudována již v roce 2011. „Díky prostředkům z dotačního programu Ministerstva vnitra v oblasti prevence kriminality 2020 jsme nyní pořídili moderní video a audio techniku, která významně zkvalitní dokumentaci výslechů či jiných úkonů,“ upřesnil Jaroš.

V případě speciálních výslechových místností jde především o úkony se zvlášť zranitelnými obětmi trestných činů (mimo jiné dětmi). Tyto oběti mohou být obzvláště náchylné k prohloubení prožívaného stresu v důsledku samotné účasti v trestním řízení a i díky modernímu a pohodlnému vybavení místnosti se snižuje jejich psychická zátěž. Místnost je vybavena mimo jiné i dětskými doplňky. Působí tak velmi útulně, příjemně a bezpečně, což je velmi důležité k navození důvěry mezi obětí a vyslýchajícím.

Kromě modernizované místnosti ve Zlíně investovalo Krajské ředitelství policie Zlínského kraje i do vzniku speciální výslechové místnosti ve Vsetíně, kde dosud nebyla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x