Pondělní odpoledne ve znamení nehod motorkářů. Jeden je těžce zraněný

Dopravní nehoda u Velkých Karlovic. Foto: Hasičský sbor města Karolinky
ZLÍNSKÝ KRAJ – Během pondělního odpoledne zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému hned u dvou dopravních nehod motorkářů. K jedné došlo u Velkých Karlovic, kde řidič kvůli nepřizpůsobení rychlosti skončil ve svodidlech, druhá se stala v obci Machová na Zlínsku, kde se srazila motorka s osobním vozidlem.

V pondělí krátce před šestnáctou hodinou vyjížděli dopravní policisté k havárii motocyklu u Velkých Karlovic na Vsetínsku. Dvacetiletý řidič motorky značky KTM při jízdě po komunikaci II. třídy ze směru obce Bzová-Soláň na Jezernou po projetí pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a skončil ve svodidlech.

Na místě byli jako první dobrovolní hasiči z Karolinky, kteří ihned poskytli zraněnému motorkáři první pomoc a poté připravili místo pro přistání vrtulníku.

Lékař nakonec rozhodl, že stav zraněného muže nevyžaduje letecký transport a do nemocnice jel sanitkou,“ uvedli hasiči na svém facebookovém profilu.

Dechovou zkouškou byl alkohol u řidiče vyloučen. Bližší okolnosti a přesnou příčinu nehody nyní zjišťují dopravní policisté,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

Pondělní sváteční odpoledne pokračovalo další dopravní nehodou, tentokrát v obci Machová na Zlínsku. „Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Otrokovice a Zlín,“ informovali hasiči.

První jednotka přijela současně se zdravotnickou záchrannou službou a zjistila dopravní nehodu motorky a jednoho osobního vozidla.

Spolu se zdravotníky se hasiči věnovali těžce zraněnému motorkáři. Posádka osobního vozidla byla nezraněna, ovšem z nehody silně rozrušena. Hasiči poskytli řidičce posttraumatickou péči a dvěma dětem věnovali Dráčky Záchranáčky,“ sdělili hasiči.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x