Porodnice Baťovy nemocnice má nové vstupní prostory

Foto: KNTB
ZLÍN – Baťova nemocnice nechala zrekonstruovat vstup do budovy 31, ve které se nachází novorozenecké a gynekologicko-porodnické oddělení. Pacientům, návštěvníkům, ale i zdravotnickému personálu přinese výrazně větší komfort.

Rozhodně nebudu přehánět, když řeknu, že nový vstup je nádherný. Nyní konečně odpovídá požadavkům kladeným na nemocnice v 21. století,“ konstatoval primář novorozeneckého oddělení Jozef Macko.

Máme z této změny obrovskou radost. Stávalo se, že někteří pacienti při vstupu k nám do budovy bloudili, tento problém je nyní odstraněn. Celý prostor je totiž přehledný, dobře označený, a pokud by bylo potřeba, vždy je na nově vybudovaných informacích někdo, kdo rád poradí,“ těší vrchní sestru gynekologicko-porodnického oddělení Kateřinu Slováčkovou.

Nový vstup do budovy 31 navrhnul architekt Michal Juřík. Šlo o jeho další spolupráci s Baťovkou, navrhnul už totiž pro novorozenecké oddělení rekonstrukci pokojů pro předčasně narozené děti a jejich rodiče, které byly otevřeny v roce 2017.

Práce na novém vstupu začaly letos v květnu a skončily v listopadu. Náklady dosáhly výše přibližně jednoho milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x