Posilové spoje zatím ke zlínské zoo nevyjedou

Letní provoz MHD bude prodloužen do 11. března. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Několik víkendových spojů na trolejbusových linkách č. 4 a 5, které v zimním období končily ve Zlíně na obratišti Vršava a měly podle vyvěšených jízdních řádů zajíždět od dubna až k Zoo Zlín, se bude i nadále otáčet na Vršavě. Na trasu k zoo zamíří po znovuotevření zoologické zahrady. Dosud platné jízdní řády se nemění, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice měla ve svých jízdních řádech pro soboty, neděle a svátky uvedeny na linkách č. 4 a 5 devět spojů, které přes zimní období končily na obratišti Vršava a které měly od začátku měsíce dubna jezdit až ke zlínské zoo. DSZO tak měla připravenu výraznou posilu přepravní kapacity pro návštěvníky zlínské zoo, kteří tvoří v sezoně značné procento cestujících mezi Zlínem a Kostelcem. „Z pochopitelných důvodů, jestliže je kvůli vládním opatřením zoologická zahrada uzavřena, nebudeme zatím zavádět ani plánované sezonní posilové spoje. Tyto trolejbusové spoje se budou i nadále otáčet na Vršavě a na prodlouženou trasu k zoo vyrazí ihned po jejím znovuotevření,“ informoval vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Pro přepravu cestujících mezi Zlínem, Kostelcem, Štípou a zlínskou zoo tak zůstávají v platnosti dosavadní jízdní řády beze změny. Trolejbusy na linkách č. 4 a 5 jezdí do této oblasti o víkendech a svátcích po celý den v intervalu 20 až 40 minut.

„Na odchylku proti vyvěšeným jízdním řádům, které počítaly se sezonním posílením provozu, budeme informovat cestující na zastávkách zvláštním upozorněním. Budeme v tomto smyslu aktualizovat také všechny elektronické jízdní řády,“ dodal Pavel Nosálek.

Provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích je stále zajišťován v omezeném rozsahu podle tzv. letních jízdních řádů. Tento stav trvá nepřetržitě již od začátku letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x