Potravinová sbírka v Otrokovicích vynesla přes půl tuny jídla a drogerie

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Lidé v Otrokovicích darovali do potravinové sbírky přes půl tuny jídla a drogerie. Dostanou ho potřební lidé, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Pastuszková.

V Otrokovicích byla akce v prodejně Lidl, kde byli pracovníci charity. „Tento ročník sbírky byl výrazně omezený epidemiologickými nařízeními. Přesto jsme rádi, že sbírka proběhla. Také zájem lidí byl vzhledem k situaci velký. Nakoupené potraviny bylo možné vkládat do vozíků připravených za pokladnami. Celkem se vybralo 545 kilogramů zboží, které rozdáme na základě posouzení sociálních pracovníků jednotlivých služeb potřebným,“ uvedl Tomáš Bernatík, který měl na starost koordinaci sbírky.

Mezi darovaným zbožím byly nejčastěji trvanlivé potraviny jako těstoviny, rýže, luštěniny, mléko, konzervy, cukr, mouka, sladkosti. U drogerie se nejčastěji objevovaly věci pro malé děti jako například pleny, vlhčené ubrousky, výživy a podobně. „Někdo přispěl s balíčkem těstovin nebo rýže, jiný přivezl i plný košík nákupu,“ dodala za sbírku Vladana Trvajová

Pokud se zájemci nestihli do akce zapojit a rádi by i přes to pomohli, ještě celý týden mají možnost darovat potřebné věci nákupem zboží přes internet. „Darování potravin online je možné v e-shopech Tesco online nákupy a na Rohlík.cz do 1. prosince,“ dodala Pastuszková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x