Požár bytu v Napajedlích hasily čtyři jednotky

Foto: HZS ZK
NAPAJEDLA – K požáru, který vznikl v kuchyni jednoho napajedelského bytu vyjížděli minulý čtvrtek nejen hasiči, ale také záchranka. O případu informoval server Zlin.cz mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Zprávu o plamenech v domě přijalo krajské operační středisko hasičů v půl čtvrté odpoledne. Oheň se rozhořel v kuchyni  jednoho z bytů v ulici Nábřeží v obci Napajedla na Zlínsku. „K události byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Otrokovice a Zlín a také dobrovolné jednotky obcí Babice a Napajedla,“ uvedl Řezníček.

Hasiči na místě průzkumem zjistili, že jako první začalo hořet jídlo na sporáku v kuchyni, odkud pak plameny přeskočily na digestoř a část kuchyňské linky. „Okamžitě natáhli jeden útočný proud a v dýchací technice požár velmi rychle lokalizovali a zlikvidovali. Za použití přetlakové ventilace byl následně celý byt odvětrán,“ popsal Řezníček.

K události ale velitel zásahu povolal také posádku zdravotnické záchranné služby. Hrozilo totiž, že se jeden člověk nadýchal nebezpečných zplodin.

Výše škody byla prvotním odhadem stanovena na 150 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit další majetek v hodnotě minimálně dvou milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x