Požár v centru Otrokovic se podařilo lokalizovat. Škody budou v řádu desítek milionů korun

Foto: Josef Tymonek
OTROKOVICE – Rozsáhlý požár v obchodním objektu na tř. Tomáše Bati v centru Otrokovic, který likvidovali hasiči od včerejších brzkých ranních hodin, se podařilo lokalizovat. Hasiči na místě zůstali i přes noc. Dnes ráno začne na požářišti vyšetřování v součinnosti týmu vyšetřovatele požárů HZS ČR a Policie ČR.

U rozsáhlého požáru, který začal ve středu o půl šesté ráno, zasahovalo v jednu chvíli 38 hasičských jednotek, 200 hasičů a 67 kusů hasičské techniky. Byl vyhlášen i zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu, který v odpoledních hodinách hasiči snížili na třetí stupeň.

Ve 20:15 hodin byl zrušen štáb velitele zásahu a provedena redukce sil a prostředků. Na místě na dohlídku zůstali profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a jednotky sboru dobrovolných hasičů,“ sdělil mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Podle velitele zásahu nebylo třeba činit žádná speciální opatření ve vztahu k ochraně obyvatelstva. Nebyla nutná ani evakuace, policie obyvatele Otrokovic pouze vyzvala, aby nevětrali a zavřeli okna.

Městský úřad Otrokovice předal podrobnější informace o situaci na místě Krajskému úřadu Zlínského kraje, odboru životního prostředí a rovněž České inspekci životního prostředí.

Tam, kde je to možné, dochází k postupnému obnovování dodávek elektrické energie,“ informovala včera odpoledne otrokovická radnice.

První hrubý odhad škod je podle vyšetřovatele požárů stanoven v řádu desítek milionů korun. Dnes ráno se na požářišti sejde tým vyšetřovatelů požárů Hasičského záchranného sboru České republiky a Policie České republiky.

Vyšetřování bude prováděno prozatím pouze z vnější strany budovy s ohledem na bezpečnost a vyjádření statika, který označil zbylou konstrukci za nestabilní,“ pokračoval Martinec s tím, že na místo bude opět povolána jednotka s dronem z Vyškova.

V zasaženém objektu se nenachází žádná průmyslová výroba, jedná se o komerční prostory, konkrétně o automyčku, pneuservis, květinářství a koupelnové studio.

I když ještě nebyla ukončena činnost hasičů na místě, velké poděkování patří všem zasahujícím složkám integrovaného záchranného systému, které se podílely na likvidaci velmi náročného požáru ve ztížených podmínkách. Poděkování patří i městu Otrokovice za zajištění pitného režimu a potravin pro zasahující,“ dodal David Martinec.

O požáru obchodního objektu jsme průběžně informovali zde.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x