Pozor, od 1. října dojde k několika změnám v jízdních řádech MHD

Ilustrační foto
ZLÍN, OTROKOVICE – V jízdních řádech MHD ve Zlíně dojde od 1. října k několika změnám, a to především ve spojích, které zajišťují přepravu žáků do škol. V Otrokovicích pak bude od 17. října zprovozněna nová zastávka na autobusovém nádraží v části města Baťov.

Od začátku nového školního roku Dopravní společnost Zlín – Otrokovice sledovala obsazenost vozů a poptávku cestujících po přepravě a vyhodnocovala také připomínky z řad zástupců škol, veřejnosti i řidičů.

Vede nás to k přijetí několika dílčích změn v jízdních řádech, především u tzv. školních spojů. Prosíme cestující, kteří tyto spoje využívají, aby se před začátkem října podívali na jízdní řády a s případnými časovými posuny spojů se včas seznámili,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek a dodal, že cílem změn je lépe vyhovět většinovým potřebám cestujících.

Dílčí změny jízdních řádů se od 1. října dotknou těchto linek: 3, 7, 8, 9, 10, 14, 31, 32, 33 a 38. Jedná se například o následující:

  • podle návrhu Základní školy M. Alše bude uspíšen spoj z Louk a posíleno spojení z Náměstí Práce,
  • podle návrhu Gymnázia TGM bude opožděn spoj k Památníku T. Bati, aby došlo k lepšímu časovému rozložení odjezdů,
  • podle návrhu Komise místní části Maják bude zaveden spoj k jazykové škole na Kvítkové,
  • na návrh cestujících z Malenovic dojde k posílení páteřní trasy ve směru na Jižní Svahy v ranní špičce linkou 10,
  • na návrh Komise místní části Paseky/Mokrá bude upraveno rozložení spojů, aby zde nedocházelo k opakovaným zpožděním,
  • podle požadavků cestujících budou uspíšením některých spojů linky 31 zajištěny lepší návaznosti na spoje jiných linek,
  • díky zprovoznění nového obratiště a odstavných ploch trolejbusů ve Zlíně na Kocandě bude možno zrušit několik nevyužitých spojů linky 7 a 8, které sloužily primárně ke stažení vozidel do vozovny.

V Otrokovicích bude od 17. října významnou novinkou zprovoznění nové zastávky MHD Otrokovice-autobusové nádraží Baťov na linkách č. 2, 55 a 70. Vozidla MHD zde budou zastavovat pouze v pracovní dny. O sobotách, nedělích a svátcích tato zastávka obsluhována nebude.

Věříme, že přijaté změny mnohým cestujícím opět o něco zlepší podmínky pro každodenní využívání MHD,“ dodal Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x