Pozor, víkendové akce ovlivní ve Zlíně a Otrokovicích městskou hromadnou dopravu

Foto: wikipedia.org
ZLÍN, OTROKOVICE – Víkendový kulturní program ve Zlíně a Otrokovicích ovlivní městskou hromadnou dopravu v obou městech. Během Dne Zlínského kraje vynechá linka č. 38 tovární areál ve Zlíně, v Otrokovicích budou autobusy během Michalské pouti vynechávat zastávku Společenský dům.

Upozorňujeme cestující na výlukovou trasu autobusů linky č. 38 v sobotu 23. září. Z důvodu kulturního a zábavného programu v blízkosti sídla krajského úřadu při oslavách Dne Zlínského kraje budou naše autobusy po celý den tovární areál vynechávat,“ uvedl vedoucí dispečer Jan Tesař.

Autobusy linky č. 38 nebudou projíždět továrním areálem, ale objedou celou lokalitu po třídě Tomáše Bati a budou se otáčet na obratišti Antonínova.

Bez dopravní obsluhy zůstanou po celou sobotu zastávky Zlín-střed, Dvacátá a J. A. Bati. Na lince 38 bude jezdit autobus s označením 38X. Od zastávky U Zámku bude vůz pokračovat v jízdě po třídě Tomáše Bati na zastávky Náměstí Práce a Antonínova. Na svou původní trasu se napojí v čase podle jízdního řádu na zastávce Poliklinika a bude pokračovat v jízdě směrem k Baťově nemocnici.

Cestující budou o výluce informováni vývěskami na zastávkách, kterých se bude změna dotýkat,“ informoval tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Změny v městské hromadné dopravě chystá DSZO také v Otrokovicích, kde se bude o víkendu konat Michalská pouť. Kvůli pouťovému programu budou autobusy v neděli 24. září vynechávat zastávku Společenský dům. Současně dojde k posílení přepravních kapacit MHD.

Z důvodu Michalské pouti a předpokládaného zvýšeného počtu cestujících posílíme v Otrokovicích o víkendu 23. a 24. září přepravní kapacitu na našich linkách č. 55, 56 a 57. V neděli 24. září v čase od 5:00 do 20:30 hodin se naše autobusy nedostanou do prostoru v blízkosti Společenského domu a tato zastávka bude v obou směrech jízdy zrušena,“ upozornil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Cestující budou muset využívat nejbližší zastávku Otrokovice-autobusové nádraží Baťov. Beze změny budou obsluhovány zastávky Senior a Moravní. „Autobusové spoje budou jezdit podle standardních víkendových jízdních řádů,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x