Prázdné stadiony…a jejich návštěvníci

Foto: Zlin.cz
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Věru není to, co to bývalo. Ale také to není, co to bylo ještě před pár dny. Aneb: diváci nesmějí na stadiony a do hal, na druhou stranu se alespoň hraje a běží profesionální soutěže. Teď se k hokeji a fotbalu přidávají i další sporty, jenže hlavní problém zůstává. Sportovci totiž hrají pro diváky. A ti musejí zůstávat doma.

Zajímavý pohled na věci současné nabízí dlouholetá opora zlínské redakce České televize Josef Kvasnička.

„Na utkání hokejové extraligy mezi Zlínem a Spartou by za normálních okolností bylo určitě bylo v ochozech plno. Teď je to ale jinak. Hlavní vjem je ten, že je člověku při práci daleko chladněji než jindy. V horším slova smyslu vyniká bez diváků i to, jak je už zlínský zimní stadion letitý. A ještě jedna věc se od normálních dob absolutně liší, člověk i z pozice nahoře na tribuně slyší každý výkřik, třeba i nespisovná slova, prostě všechno je úplně jinak,“ dodává zkušený redaktor.

Zápas před prázdnými tribunami si v sobotu vyzkoušeli fotbalisté Slovácka proti Olomouci a teď v sobotu si vše zopakují, vymění jen soupeře, přijede Příbram. Mluvčí uherskohradišťského klubu Marek Jurák rozhodně nemá ze situace radost. „Kdo by také měl. Musíme se ale i tak postarat o bezproblémový chod. Jsou tu hráči, realizační týmy, rozhodčí, televizní štáby, rozhlasoví i píšící novináři, pořadatelé a tak dále. Zvláštní situace, snad nepotrvá zbytečně dlouho,“ přeje si.

Jeho slova může podepsat také David Navrátil, ředitel zlínského zimního stadionu. „Pokaždé, jako třeba na páteční duel hokejistů Zlína proti Pardubicím, musíme zajistit řádný chod. Pracují ledaři, část pořadatelů, máme tu lidi z bezpečnostní agentury, je tu sanitka se záchranáři, naplno jede obrazová a zvuková režie. Všechno musí klapnout, hlavní aktéři na ledě musejí mít i tak úplný komfort,“ připomíná i fakt, že se na utkání se Spartou chtěli do ochozů dostat čtyři fanoušci pražského klubu, což samozřejmě ani v takovémto počtu možné není.

„Možná jediným, kdo vidí alespoň malé pozitivum na prazvláštní situaci je správce zlínského fotbalového stadionu Ladislav Podmela. „Ne že by mě tahle doba těšila, pravda ale je, že ochozy zůstávají bez účasti diváků po skončení zápasu čisté.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x