Prázdninová zábava pro malé i velké? Letní festival stavebnic v Baťově institutu!

Sluban. Foto: Inspirace Zlín
ZLÍN – Sály 14/15 Baťova institutu se o letních prázdninách promění v kreativní herny. Rodinám s dětmi se zde během Letního festivalu stavebnic představí stavebnice z nejrůznějších materiálů a provedení.

Herničky ovládnou Baťův institut denně od 3. července do 30. srpna. Návštěvníci si budou moci postavit klasické, ale i hudební kuličkové dráhy, didaktické skládačky, magnetické mozaiky, dřevěné puzzle, technické i designové stavebnice a chystají se také dílničky z kukuřičné stavebnice.

Zvolili jsme trendy stavebnice, které nejsou úplně obvyklé. Návštěvníci si tak můžou užít relaxaci a pohodu při stavění podle návodů nebo jen pomocí své fantazie,“ uvedla organizátorka akce Věra Stojar.

Organizátoři chystají například klasické kuličkové dráhy Hubelino v provedení pro menší i větší děti. Zajímavostí bude hudební kuličková dráha Xyloba, která dokáže díky systému tónů zahrát i písničku.

Méně obvyklé budou stavebnice VEX, které dětem přiblíží obory STEM s cílem uvést děti prostřednictvím hry do světa technologií a přírodních zákonitostí. Přibližují, jak fungují např. moderní stavební stroje na staveništi nebo i středověké obléhací stroje,“ pokračovala Věra Stojar.

Návštěvníci si také budou moci navrhnout rozmístění pokojů a interiér díky bukové stavebnici Makura, která je unikátní svým spojovacím systémem a zajímavým designem. Novinkou bude Geoboard od rodinné firmy Domeczech.

Jedná se o didaktickou pomůcku s velkým množstvím her. Využívá se hlavně v matematice pro objasnění základních pojmů v geometrii – např. vlastnosti trojúhelníků, vysvětlení pojmu obvod, obsah, apod.,“ pokračovala Stojar.

Společnost Toypex si připravila zajímavé designové stavebnice, dřevěné puzzle, skleněné mozaiky, vláčkodráhy, magnetické mozaiky a tvořivé dílničky s kukuřičnou stavebnicí Playmais a nebude chybět ani oblíbená kostičková herna Sluban.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x