Pražský výjezd Zlíňanům hodně zhořkl, fotbalisté cítí křivdu

Foto: Fastav Zlín
PRAHA, ZLÍN - Během pěti hodin poměřili v metropoli síly hokejisté i fotbalisté Zlína se sparťanskými rivaly. Zatímco hokejisté padli po boji, kdy jim chyběla hlavně střelecká produktivita 0:3 a výsledek v podstatě správně vystihl dění na hřišti, s fotbalisty to bylo poněkud jinak.

Na pražské Letné předvedli hosté proti favoritovi především v první půli mimořádně dobrý a organizovaný výkon. Byli hodně na míči, zadní řady byly pevné, brankář Dostál také. A k tomu něco navíc. Dramé si navedl míč z pravé strany a parádně propálil bezmocného Heču.

Po půli bylo všechno ale úplně jinak. Domácí přežili šanci Poznara, který se řítil sám na Heču, jenže vypálil příliš brzy a odmítl tak zvýšení stavu.

„Těžko si dovedu představit, co by se dělo, kdybychom vedli o dvě branky,“ komentoval věci po zápase trenér Zlína Páník s narážkou na vývoj utkání, které pokračovalo za stavu 1:0 pro Zlín.

Za chvíli fauloval Jawo, dostal na normální faul druhu žlutou a hosté šli do deseti. Navíc Sparta v ten moment vyrovnala, když Dočkalův trestný kop zřejmě usměrnil do sítě Hložek.

Domácí získali převahu, ale hosté statečně odolávali. Neodolali ale nabídce VARu, který zpětně rozhodl, že zlínský Procházka fauloval a šlo se na penaltu.

Kdo se pohybuje ve fotbalovém hnutí, ví, že se tyhle věci dějí a vždy zrovna ve prospěch „potřebnějšího.“ Běžela totiž 88. minuta.

Jenže Dostál penaltu Dočkala úžasně zlikvidoval, Trávník ovšem vběhl do trestného území daleko dříve, než povolují pravidla, byl tak první u míče, odcentroval před branku a tam si jej nešťastný Jiráček srazil do vlastní branky.

Šanci měl ještě Poznar, do otevřené obrany pak snadno zamířil domácí Juliš. Bylo to konečných 3:1.

Přes všechny trable musí velmi dobrý výkon Zlíňany stmelit, tentokrát nepodlehli jen soupeři v rudých dresech…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x