Press cup 2023 už v sobotu. Pohár hejtmana zatím střeží dámy

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Fotbalová horečka stoupá. Teď je na pomyslném teploměru někde kolem čtyřicítky. Je to tak, na spadnutí je první hvizd rozhodčích Dvořáka a Peterky ve zlínské Sportovní hale Datart. Porce 28 nelítostných soubojů začne v sobotu 4. března v 8.30, končit se bude kolem 15. hodiny.

Nejstarší amatérský halový turnaj má jako vždy velmi silné obsazení. Hraje se po sedmadvacáté a podruhé o Pohár hejtmana Zlínského kraje. Vzácnou relikvii střeží jako oko v hlavě dámy v sekretariátu hejtmana.

„Líbí se nám moc, je honosný, teď jde o to, zda se našim fotbalistům povede vrátit jej sem po skončení sobotního turnaje,“ říká Jana Studeníková.

„Naše mužstvo bude silné, jsme tu samý sportovec, snad se to potvrdí i na akci, každopádně se těšíme a to moc, pohár doručí do haly aktivní účastník, náměstek hejtmana, polysportovec Radek Doležel,“ doplňuje za dívčí „střežící duo“ mluvčí kraje Soňa Ličková.

Osmička účastníků je jasná. Celá řada týmů je velmi tradiční. Krajští hasiči, policisté, Pragokoncert, Starostové, Zlínský kraj, obhájce titulu z loňského roku Real Stará Sokolovna, pořádající Syndikát novinářů Zlínského kraje a vracející se Magistrát města Zlína.

Oblíbený turnaj by nebyl tím, čím je, pokud by neměl dokonalé zázemí.

Stravovacímu oddělení velí osvědčený Michal Kratochvíl.

„Pro zajímavost, za dlouhé roky, co připravuji speciální pomazánky na čerstvý chléb, zbaštili účastníci téměř 5000 porcí, letos jim chystám zase další laskominu, a to na ně čekají taky pořádné porce gulášů,“ prozradil.

K ruce má sehraný štáb kolegů.

„Já jsem specialista na točení piva, jsem moc rád, že mi jde šnýtek, kamarádi mi říkají Pěnykrál,“ směje se nepostradatelný Michal Vlček, jinak civilně kameraman České televize.

V hale v míře rozumné vonívá i slivovice, loni se při premiérové účastí lahvinkou výborné blýskl hejtman Radim Holiš.

„Nad mírou jsem hlavním dohližitelem já, během turnaje i po něm nám moravský lék neškodí v malých dávkách v jakémkoliv množství,“ parafrázuje Limonádového Joea další z party občerstvovačů Dalibor Lidinec.

Pořadatelé ze Syndikátu novinářů Zlínského kraje věří i svému týmu, který tradičně vede reportér TV Prima Robert Heč.

„Letos jsem se blýskl i jako manažer, máme úžasný tým, jdeme na bednu, jen škoda, že onemocněl Libor Kopl ze Zlínského deníku. Bydlí na Slovácku a tam mu říkají novoveský Koller,“ poznamenal „Messi z obrazovky“.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x