Převrácený kamion několik hodin blokoval silnici mezi Vlčnovem a Uherským Brodem

Foto: HZS ZK
UHERSKOBRODSKO – Štěstí v neštěstí měl v pondělí odpoledne řidič, který na silnici mezi Vlčnovem a Uherským Brodem převrátil kamion. I když nehezky vypadající nehoda na několik hodin zablokovala komunikaci, řidič žádná vážnější zranění neutrpěl.

Nákladní automobil se při havárii převrátil na bok přes oba jízdní pruhy a vysypaly se z něj balíky limonád. Řidič kamionu byl podle prvotních informací při vědomí a z vozu vystoupil sám.

Dispečerka záchranné služby na místo nehody vyslala tým záchranářů ze základny v Uherském Brodě, kteří zjistili, že i přes nehezky vypadající nehodu řidič naštěstí žádná vážnější zranění neutrpěl.

Zdravotnický tým ho vyšetřil v rámci přednemocniční neodkladné péče, transport do nemocnice na kontrolní vyšetření muž ale odmítnul. Záchranáři tak pacienta poučili, aby při případných jakýchkoliv potížích bezodkladně vyhledal zdravotnickou pomoc, a vrátili se na základnu,“ informovala mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

K nehodě byli vysláni také profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod. „Ti po příjezdu na místo vozidlo stabilizovali proti dalšímu pohybu, provedli u něj protipožární opatření a odchytávali unikající provozní kapaliny,“ popsala nehodu mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že zásah hasičům komplikoval velmi silný vítr.

Hasiči následně pomáhali s přeložením nákladu na náhradní vozidlo. Silnice byla uzavřena několik hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x