Při nehodě u Doubrav se automobil několikrát přetočil přes střechu. Na místě byli tři zranění

Foto: ZZS ZK
ZLÍNSKO – Mezi Velkým Ořechovem a Doubravami na Zlínsku došlo ve čtvrtek po půl druhé hodině odpoledne k závažně vypadající nehodě osobního automobilu, který se několikrát přetočil přes střechu. Ve vozidle jely tři osoby, které skončily v péči záchranářů.

Podle informací záchranářů řidič s automobilem havaroval tak nešťastně, že se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu. V autě byly ještě další dvě cestující.

K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Luhačovice a centrální stanice Zlín a tři záchranářské posádky ze Zlína. Do jejich příjezdu se o všechny tři zraněné postarali svědci nehody, kteří projížděli kolem.

I přes nehezky vypadající nehodu mohou všichni tři účastníci mluvit o velkém štěstí – všichni byli připoutaní, a to včetně obou spolujezdkyň, které seděly vzadu. Kdyby tomu tak nebylo, s největší pravděpodobností by jejich zranění byla podstatně vážnější,“ informovali záchranáři na webu ZZS ZK.

Jedna ze spolujezdkyň si stěžovala na bolest žeber a zad. „Záchranáři ji vyšetřili, zajistili žilní linku, podali infuzi, imobilizovali a transportovali k dalšímu vyšetření a ošetření zdravotníkům traumatologické ambulance zlínské nemocnice,“ pokračovali záchranáři.

Stejně tak zdravotnické posádky vyšetřily a zajistily v rámci přednemocniční neodkladné péče i druhou cestující, která utrpěla především povrchová poranění. Povrchová poranění v obličeji utrpěl rovněž řidič vozidla.

I tyto dva účastníky dopravní nehody po jejich vyšetření a zajištění na místě zdravotnické týmy převezly do zlínské nemocnice,“ dodali záchranáři.

Hasiči následně zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Na žádost policie převrátili vozidlo na kola a odtlačili jej mimo komunikaci. „Poté mohli odpojit i baterii, která byla z důvodu převrácení vozu nepřístupná,“ dodal mluvčí hasičů David Martinec.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x